Oude Patronen

De moeheid van de recente verhuizing zit nog steeds in mijn lijf. Wat val je toch makkelijk in oude patronen bij stress, maar wat fijn was het om te ervaren dat het loont om jezelf nieuwe patronen aan te leren! 

Ons lichaam en onze geest zijn dol op patronen, het is lekker efficiënt want het kost je hersenen de minste energie. Wij hebben het vaak niet eens door maar de meeste van ons doen praktisch alles op de automatische piloot. Ik vaak ook. 

Of hoe bewust ben jij je van al je dagelijkse handelingen? Zelfs je productiviteit en creativiteit, gebeurt meestal ook gewoon op je automatische piloot. En bij stress is de vicieuze cirkel waarin je zit zo sterk, dat het niet makkelijk is om die te doorbreken. Tenzij je jezelf dus nieuwe patronen aanleert! Dit heb ik niet alleen bij mijzelf gemerkt, maar ook in mijn directe omgeving en bij mij coachees.

Nieuwe patronen aanleren kost wel tijd, dat gaat niet van de een of de andere dag. Echter als je het goed aanpakt toch sneller dan je denkt. Maar hoe open sta je ervoor? Ik sta ervan te kijken dat de meeste van ons het comfortabeler vinden te blijven in hun bestaande situatie ook al gaat deze gepaard met discomfort, negatieve energie, pijn of verdriet. Ook daar zijn je lichaam en geest leidend, is opnieuw lekker efficiënt, hoe naar, ongemakkelijk of onhandig soms ook. Hoe zit dat bij jou?

Je leven en dus je patronen aanpassen vergt veel moed. Je moet jezelf een spiegel willen en durven voorhouden en wat vertrouwd voelt eventjes opgeven. De stem van je innerlijke saboteur doorbreken.

Jij hebt altijd de keuze hoe jij je dag begint, of hoe jij het volgende uur begint. Begin je het leven te leiden waarvan je droomt of blijf je hangen in een matige B of C versie ervan?

Nieuwe gewenste patronen leer je aan door: 

het managen van je eigen mind,

het sturen van je gedachten,

te luisteren naar je hart,

je te laten leiden door je zielsverlangen,

te leren leven in het moment.

Dan behoort stress echt tot de verleden tijd. O jee…. en dan? Voor sommige gaat er dan letterlijk een hele nieuwe wereld voor hen open. Die hebben zich onbewust verschuilt achter wat de samenleving of de mensen om hen heen van hen verwachtte, en dan mag je ineens voor jezelf kiezen. Is dat egoïstisch? Nee helemaal niet, iedereen zal er van profiteren als jij de beste versie van jezelf bent, denk je niet? Voor anderen is het meer een nuance en ervaren daardoor een prettigere flow van het leven. Hoe dan ook, durf je het aan, bestaande niet goed functionerende patronen aan te pakken? 

Doe mee met de 5 weekse training “Mastering your Mind”. Leer hoe je jezelf nieuwe patronen aan kan leren en hoe je kan leven in het moment. Leer alles over de kracht van je gedachte en leer je bewustzijn te vergroten. Leer meer balans in je leven te  creëren en je stress weg te halen. Hierbij is de drie eenheid belangrijk van lichaam, geest en je ziel.

Wanneer je geleid wordt door je hart, dan heeft je hart en je hoofd gelijk. Laat je je leiden door je hoofd, dan heeft zowel je hoofd als je hart ongelijk. Wat we voelen en wat we denken, hoe we de wereld en de mensen om ons heen ervaren en wat we doen, wordt altijd eerst afgegaan door gedachten. Vandaar dat het kunnen managen van onze gedachte het meest cruciale aspect is in ons leven.

Share the Post:

Related Posts

Oude Patronen

De moeheid van de recente verhuizing zit nog steeds in mijn lijf. Wat val je toch makkelijk in oude patronen

Read More